درباره سايت
قیلوله سایت جامع پیرامون مسائل مختلفی چون: دین واندیشه، روانشناسی، پزشکی و سلامت، دورس حوزوی، کامپیوتر و اینترنت و... است
بايگاني
- ارديبهشت ۱۳۹۶ (۱)
- بهمن ۱۳۹۵ (۳)
- تیر ۱۳۹۵ (۲۳)
- خرداد ۱۳۹۵ (۴۹)
خلاصه آمار
محبوب ترين ها
رابطه اسلام و تندرستی
توصیههای آیتالله بهجت درباره غذا خوردن
(عالمی که تا ۱۰۰ سالگی نزد پزشک نرفت)
آیتالله بهجت (ره) میگوید: علمای سابق که آن همه در علم و عمل موفق بودند و عمر با برکت داشتند و از انحراف فکری سالم بودند، در اثر خوردن غذای حلال و اجتناب از غذاهای شبههناک بوده است.
به گزارش خبرنگار آیین و اندیشه خبرگزاری فارس، در آیین اسلام، بر خلاف بسیاری از آیینهای دیگر، بدن آدمی مورد تحقیر نیست. اسلام بدن انسان را چیزی بیارزش نمیشمارد، زیرا بدن انسان ابزار تکامل روح است. تحقیر بدن، در حکم تحقیر شخصیت آدمی است و کسی که مرتکب این عمل شود، مستوجب کیفر و قصاص خواهد بود.
بنابراین اسلام برای صحت و سلامتی، ارزش و اهمیت ویژهای قایل بوده و از این رو فقه و سنت اسلامی مملو از مطالب و دستور العملهایی در این زمینه است به همین مناسبت توصیههایی را از مرحوم آیتالله بهجت درباره غذاخوردن در ادامه میآوریم:
وای بر ما اگر در خصوص خوردنیها و نوشیدنیها از حرام اجتناب نکنیم؛ زیرا همین غذاها است که منشأ علم و ایمان یا کفر ما میشود!
یکی از معمرین علمای نجف که حدوداً صد سال از عمرش میگذشت، میفرمودند: تا این ساعت به طبیب مراجعه نکردهام، عرض شد آقا! چطور میشود؟ شما چه برنامهای را در زندگی رعایت کردهاید که تاکنون بیمار نشدهاید؟ فرمودند: فقط تابع شرع مقدس بودهام. یعنی در خوردن غذاها کماً و کیفاً و جهات دیگر فقط به دستور شرع عمل کردهام.
امروزه مردم غذای لذیذ میخواهند نه غذای مفید. اصولاً غذاهای سرخ کرده ضرر دارند ولی چون به ذائقه انسان خوش میآیند، لذا همه خواهان آن هستند و توجه به ضرر آن ندارند. همچنین ما غذاهای لذیذ را خوب و مفید، و غذاهای غیر لذیذ را بد میدانیم، در حالی که چه بسا غذاهایی که با روغن سرخ شده، مضر باشند، ولی غذای آبپز نظیر آب گوشت مفید باشد.
خرما، شیر، ماست و روغن زیتون جامع بین غذا و دوا هستند. در مواردی انسان به غذایی میل دارد، ولی مظنون است که موجب مرض است. اخلال در نظم خوردن و هضم آن و نیز اخلال در نظم خواب و دیگر کارها، موجب تاخیر تأثیر در آنهاست.
خوردن غذای شبههناک و نیز خوردن غذای کسی که از حرام پرهیز ندارد، هرچند جایز است؛ ولی انسان را مریض و از عبادات محروم میکند و یا سبب سلب توفیق میشود.
اعتدال در غذا برای سلامت مزاج خیلی مفید است. اگر انسان همیشه به نان خوردن عادت داشته باشد بهتر است گاهی برنج بخورد و اگر همیشه برنج میخورد بهتر است گاهی نان و یا آش بخورد و تنوع در غذا داشته باشد. شخصی دندانش درد میکرد، نزد طبیب رفت که آن را بکشد، طبیب گفت: اگر سردرد گرفتی سرت را هم میکشی؟! اعتدال معده، دندان درد را هم برطرف میکند؛ و بالاخره آن آقا دندانش را نکشید!
انسان میتواند با رعایت آداب شرعی و دستورهای دینی، از اطبا بینیاز شود. آقایی به فرزندانش تذکر میداد: سفارشی در فلان دکتر نوشتهام و آن این است که هر روز صبح یک عدد سیب میل کنید و کاری به دکترها نداشته باشید.
آقایی که نود الی صد سال سن داشت، میگفت: هر صبح یک سیب رنده میکنند و من میخورم و میتوانم از جا بلند شوم و در طول سال در خانه سیب نگه میداریم.
اگر تصمیم دارید که در مشهد در ایام زیارتی بیمار نشوید همواره از آبلیمو در وعدههای غذاییتان استفاده کنید که خواص پیشگیری دارد.
تمام فساد و افساد و غلغله و سروصدایی که در روی زمین بوده و هست و خواهد بود، از همین مأکل و مشرب است؛ زیرا تکالیف، متوجه غضب و شهوت است و تناول غذا و نوشیدنی، موجب آنهاست.
علمای سابق که آن همه در علم و عمل موفق بودند و عمر با برکت داشتند و از انحراف فکری سالم بودند، در اثر خوردن غذای حلال و اجتناب از غذاهای شبههناک بوده است. بودهاند کسانی که اگر معصیت یا خلافی از آنها صادر میشد یا غذای ناپاکی میخوردند، متوجه میشدند و میگفتند: تاریک شدیم، حجابی حاصل شد.
از غذای خود از نظر کم و کیف، کم کنید و از خوردن غذاهای محرک بپرهیزید. در هوای آزاد ورزش کنید، خصوصاً شبها و بینالطلوعین مقداری قدم بزنید. و از فکر و نظر در ناظر مهیج خودداری نمایید و برای ازدواج به نحو آسان اقدام کنید و با توبه و تضرع به درگاه خداوند مهربان و توسل به امام عصر(عج) از خداوند بخواهید که شما را از گناه حفظ فرماید.
رعایت نکردن نکات ساده در آیات و روایات علل بیماری ها است.
(مصاحبه دکتر اکبری در برنامه راز شبکه 4)
دکتر حسن اکبری دانشیار دانشگاه علوم پزشکی در ابتدای صحبت های خود درباره طب سنتی گفت: ما گنجینه بزرگی از آیات و روایات داریم که راه گشاست و می تواند تضمین کننده سلامت ما باشد. مسأله این است که اگر الگوی اسلامی-ایرانی خودمان را پیگیری کنیم و براساس آن زندگی خودمان و مردم را تنظیم کنیم، خیلی از بیماری ها ممکن است که به وجود نیاید. دیابت، فشار خون و ام اس به دلیل رعایت نکردن نکات ساده ای است که در آیات و روایات ماست. چرا باید از دستورهای تجربی استفاده کنیم و گنجینه خودمان را کنار بگذاریم؟
حسن اکبری ادامه داد: گروهی خدمت امام صادق می پرسند که در قرآن طب نیست اما ایشان فرمودند یک جمله در قرآن است که تمام سلامتی در آن نهفته و آن این است که بخورید و بیاشامید اما اسراف نکنید. آیا رستوران های ما در سراسر شهر براساس دستورات اسلامی غذا را سرو می کنند؟... آب خوردن در میانه غذا کراهت دارد که این دستور ساده می تواند از مصرف دارو و اندوسکوپی جلوگیری کند. در بعد سلامت گنجینه آیات و روایات ما به گونه ای است که اگر سرمایه گذاری کنیم، می توانیم هزینه ها را صرف مسائل مهمتر کنیم.
وی افزود: اگر غذا را با نمک شروع و به اتمام برسانیم باعث می شود که جلوی بسیاری از بیماری های معده و گوارشی گرفته شود. ما به جای هزینه در زمینه دارو و تجهیزات پزشکی که 15 درصد هزینه ها را تشکیل می دهد، می توانیم کاری انجام دهیم که تعداد بیماران قند و کبد کاهش و میزان بهره وری از زندگی آنها افزایش پیدا کند. مقاله ای به نام اقتصاد مقاومتی و طب اسلامی وجود دارد که در آن به این نکته اشاره شده است که دولت ها معمولا در دو قسمت وظیفه اصلی دارند که یکی سلامت و دیگری امنیت است که این صحبت ها برگرفته از دستورات حضرت رسول (ص) است.
اکبری خاطرنشان کرد: مثلا یک متخصص گوارش ما دوره های مزاجی را ندیده است و جایی برای آموزش آنها نیست. پیشنهاد ما این است که جوانان ما حداقل واحدهایی را برای آشنایی بیشتر با این نوع طب بگذرانند تا باور عمومی فرهنگ ما را درک کنند. اینکه تنها از بوعلی یاد کنیم کافی نیست و خودم در مطب بیماری های قلبی را بر اساس طب سینایی درمان می کنم. یکی از عزیزان دوره جنگ قرار بود عمل قلب باز انجام دهد اما با زالو درمانی هنوز جراحی نشده است. برخی سازمان ها معتقدند اگر یک علم از هزاران سال پیش به ما به ارث برسد، فی نفسه ارزشمند است. طب سوزنی اسلامی ما چندین مرتبه بالاتر از طب سوزنی چینی است.
اکبری تشریح کرد: در کشور خودمان طب سوزنی کاربرد خوبی دارد و به اندازه ای که در کشورمان با طب اسلامی مقابله می شود، با طب سوزنی مقابله نمی کنیم. اکثر صحبت های ما برگرفته از صحبت های امام صادق (ع) است. امام باقر (ع) نیز می فرماید اگر مردم خواص نمک را می دانستند، بیماریهای خود را به جز با نمک درمان نمی کردند. بهترین نمک دنیا مربوط به جهرم است که به طور مستقیم و با هزینه ارزان به اروپا می رود و گران فروخته می شود. حمام های سنتی ما را ترکیه ای ها استفاده می کنند. 70 درصد مراجعات مردم در آلمان برای طب سنتی و معالجه از این طریق است.
دانشیار دانشگاه شهید بهشتی گفت: طب جدید در زمینه بیماری های خود ایمنی مثل آلوپسیا و ام اس احتیاج به کمک طب سنتی دارد. اگر دستورات طب سنتی اسلامی را در دانشگاه ها باز کنیم شرایط بهتر خواهد شد. باید محدودیت خواندن درس طب سنتی برداشته شود و تمام پزشکان بتوانند در این رشته مطالعاتی داشته باشند. چین در سال 1949 اولین کلید را زد و الان همه طب سوزنی در چین را می شناسند و چرا ما نمی توانیم این کار را انجام دهیم؟... از طریق طب حضرت صادق (ع) می توانیم بیماری ها را درمان کنیم و به بیماران بگوییم که درمان از این طریق بوده و می توانیم دین خودمان را هم معرفی کنیم.
منبع : پایگاه اطلاع رسانی دکتر حسن اکبری
طبقه بندي موضوعي
- دین و اندیشه (۲۲)
- روانشناسی (۱۳)
- حوزوی (۴)
- پزشکی (۱۴)
- کامپیوتر و اینترنت (۱۵)
- داستان های جالب (۰)
آخرين مطالب
پربازديدها
-
۱۶۰۸۹ -
۳۵۴۲ -
۲۹۸۹ -
۲۲۸۳ -
۸۳۹ -
۷۱۲ -
۶۲۴ -
۵۹۷ -
۵۶۶ -
۵۱۸
نظرات (۰)
هيچ نظري هنوز ثبت نشده است